Contact: 0769 089 322 sau 0740 149 341

Buletin legislativ nr. 63b/03.01.2012 ian 3, 2012

Valoarea indicatorului social de referinta ramane neschimbata: 500 lei

Guvernul a aprobat o Ordonanta de urgenta care modifica si completeaza unele acte normative ce reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala. Actul normativ stabileste ca toate beneficiile sociale se raporteaza la indicatorul social de referinta, care are valoarea de 500 de lei stabilita prin OUG 126/2008, fara a fi modificate cuantumurile beneficiilor si indemnizatiilor sociale, acestea ramanand la acelasi nivel exprimat in lei si reglementat in prezent.

 

Valoarea indicatorului social de referinta reprezinta unitatea exprimata in lei la nivelul careia se raporteaza prestatiile banesti suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, acordate atat in vederea asigurarii protectiei persoanelor in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, cat si in vederea stimularii anumitor categorii de persoane pentru a se incadra in munca, precum si a angajatorilor pentru a incadra in munca persoane in cautarea unui loc de munca.

De asemenea, indemnizatia de somaj cuvenita somerilor se stabileste ca fiind o cota de 75% din valoarea indicatorului social de referinta, la care se adauga cote procentuale de diferentiere a valorii indemnizatiei de somaj, in functie de stagiul de cotizare realizat de catre fiecare asigurat.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

 

PayrollExpert va pune la dispozitie servicii de calcul salarial, administrare personal – evidenta muncii ReGES/REVISAL, consiliere, selectie si recrutare, evaluare personal si evaluarea climatului organizational, servcii de protectia muncii si PSI.

PayrollExpert respecta toate obligatiile privind protectia datelor cu caracter personal, fiind societate comerciala inregistrata ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.